onze missie

Onze missie is om professionals in de gezondheidszorg te faciliteren en de veiligheid van patiënten te verhogen door
een geavanceerd en veilig medisch hulpmiddel te creëren en te onderhouden dat de zorg voor nierpatiënten ondersteunt.

onze kernwaarden

  • Respect voor elk individu
  • Focus op veiligheid en privacy
  • Professioneel en onafhankelijk in het omgaan met gegevens
  • Toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van de behandeling
  • Gemakkelijk te benaderen

ons team

Diasoft heeft als doel gezondheidszorg professionals te helpen om de beste ervaring te krijgen met Diamant. Om dit te bereiken, bestaat ons team uit gespecialiseerde technici. Nefrologen, verpleegkundigen, diëtisten, patiënten en verdelers kunnen gebruik maken van de expertise van dit toegewijde team. De expertise van Diasoft is marktgedreven. Diasoft wordt echter beheerd door en voor de Diamantgebruikers. Wij werken voortdurend aan de verbetering van onze software. Op deze manier wordt de veiligheid van het systeem gegarandeerd. Klanten beschikken over een compleet softwarepakket en hoeven zich geen zorgen te maken over moeilijke procedures. Meer over onze veiligheidseisen vindt u onder kwaliteit.

hoe het begon

Diasoft is in 1991 opgericht door Cablon Medical en Stichting Thuisdialyse. De dialyseprofessionals waren op zoek naar een patiëntendossier en de twee bedrijven gingen daarmee aan de slag. Dat was het begin van Diasoft. We begonnen als stichting, en werden later Diasoft BV.
Voor 1995 installeerde Diasoft de eerste Diamant. Bijna 10 jaar later werd de Diamant Windows versie geïnstalleerd. Nu, meer dan 15 jaar na die installatie, is Diasoft actief in 16 landen en 4 continenten. En we groeien nog steeds. Onze droom is honderdduizenden nierpatiënten over de hele wereld te helpen bij het verzamelen en hergebruiken van medische gegevens. Op die manier willen we de kwaliteit van hun behandeling verbeteren.
Overtuigd van onze ervaring? Neem dan contact met ons op!

SGD informatie

In samenwerking met SGD (stichting gebruikers Diamant), heeft Diasoft Diamant ontwikkeld. Het systeem is uniek, en helpt Diasoft om Diamant voortdurend te verbeteren. Vier keer per jaar bespreekt een groep Diamant gebruikers de nieuwe mogelijkheden van Diamant (op ons hoofdkantoor). Deze groep heet SGD, de Nederlandse stichting van Diamant gebruikers. Zij bestaat uit artsen, ziekenhuizen, privéklinieken, verpleegkundigen, en andere belanghebbenden. Op deze manier wordt de kwaliteit van Diamant gewaarborgd en de software up to date gehouden.
Wilt u meer weten over onze SGD community? Neem dan contact met ons op.

kwaliteit

Diasoft voldoet aan de medische eisen en veiligheidsnormen en is een CE gemarkeerd medisch hulpmiddel. Om het hoogste niveau van veiligheid voor de patiënt en de gebruiker te garanderen, is de software Diamant geclassificeerd als een Klasse II B medisch hulpmiddel, dit vanwege het feit dat de informatie in de software gebruikt zal worden om medische beslissingen te nemen, die een impact hebben op de gezondheidstoestand van de patiënt. De functionaliteit van Diamant en alle nieuwe ontwikkelingen in de toepassing zijn grondig geëvalueerd op voorziene gevaren en mogelijke risico’s. De risico’s worden tot het laagst mogelijke niveau herleid. In Diamant worden gevoelige patiëntengegevens beschermd tegen ongeoorloofde toegang door middel van beveiligingsprofielen, zodat de gegevens op een veilige manier worden beheerd en gecontroleerd.

Diasoft beschikt over een gecertificeerd Quality Management System dat voldoet aan ISO 13485:2016.

Hieronder vindt u onze certificaten:

ISO13485

Diasoft MDR certificaat

MDSAP certificaat

TGA Australia Diamant certificaat

Medical Device Licence Canada
Medical Device Licence Renewal Canada

Medical Device Renewal letter Korea

VZVZ XIS Type acceptatie 

Start typing and press Enter to search