Nieuwe MedMij kwalificaties behaald

Diasoft heeft onlangs de MedMij kwalificaties voor zelfmetingen versturen en zelfmetingen beschikbaarstellen behaald. Dit betekent dat Diasoft voldoet aan de eisen van MedMij voor het veilig en betrouwbaar uitwisselen van zelfmetingen tussen patiënten en zorgverleners.

Zelfmetingen zijn metingen die patiënten thuis of onderweg doen, zoals bloeddruk, hartslag, gewicht of bloedsuiker. Deze metingen kunnen waardevolle informatie geven over de gezondheidstoestand van de patiënt en de effectiviteit van de behandeling. Met de MedMij kwalificaties kan Diasoft deze zelfmetingen op een gestandaardiseerde manier versturen naar de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt, en de patiënt de zelfmetingen digitaal beschikbaar stellen via de PGO aan de zorgverlener in Diamant. Hiermee kunnen de dialyseklinieken de registratielast voor thuispatiënten verlagen en de monitoring van deze patiënten verbeteren.

De MedMij kwalificaties voor zelfmetingen zijn onder andere belangrijk voor het behalen van het VIPP 5 programma. Dit programma stimuleert ziekenhuizen om patiënten meer regie te geven over hun eigen gezondheidsgegevens. Een van de doelstellingen van VIPP 5 is dat patiënten hun zelfmetingen kunnen delen met hun zorgverleners via een PGO. Met Diasoft kunnen de dialyseklinieken deze doelstelling makkelijker realiseren.

Diasoft is trots op het behalen van de MedMij kwalificaties voor zelfmetingen en zet zich in om de digitale zorg te verbeteren. Wilt u meer weten over Diasoft en hoe wij u kunnen helpen met het uitwisselen van zelfmetingen? Neem dan contact met ons op via info@diasoft.nl of bezoek onze website www.diasoft.nl.

Start typing and press Enter to search