SmartConnector

De SmartConnector is een interface voor externe dialyseapparatuur. Door gebruik te maken van de SmartConnector kunt u dialysemachines en weegschalen koppelen aan uw Diamant systeem. Daarnaast toont de SmartConnector actuele behandelgegevens, zoals het dialysevoorschrift en meetwaarden van de dialyse. De SmartConnector is ook geschikt voor patiëntenverpleging aan het bed.

 

Door middel van de SmartConnector is het mogelijk de dialysemachines in het dialysecentrum te monitoren. Informatie vanuit verschillende locaties kan worden verzameld en naar een enkel callcentre worden gestuurd.

 

 

 

De belangrijkste kenmerken op een rij

 • Koppeling aan uw dialysemachine voor het uitlezen van machinedata en alarmen.

 • Online beschikbaarheid van de laatste gegevens van de patiënt tijdens behandeling.

 • Mogelijkheid tot registratie van opdrachten en toedieningen via een eenvoudig te bedienen touch screen.

 • Identificatie van de zorgprofessional door middel van een sleutel of chipkaart.

 • Ergonomisch design voor optimaal gebruik van ruimte bij de dialyseplaats.

 

Afhankelijk van de uitvoering, moet de patiënt worden aangemeld middels een datakey of een smart card. De SmartConnector heeft een sleuf voor een smart card en twee sleutelgaten. Om een sessie te starten moet de sleutel (datakey) of de smart card van de patiënt in de SmartConnector worden gestoken. De naam van de patiënt verschijnt op het scherm van de SmartConnector.

Daarnaast kan, nadat de patiënt is ingelogd, ook de verpleegkundige inloggen. Op het scherm verschijnt vervolgens de naam van de verpleegkundige. U kunt de SmartConnector bedienen via een Touchscreen (aanraakscherm), door de knoppen op het scherm aan te raken.

 

De SmartConnector kent de volgende schermen

 • Voorschriften:   In dit scherm ziet u het actuele, in Diamant aangemaakte, HD voorschrift voor de patiënt.

 • Toedieningen:   In dit scherm kunt u de in Diamant voorgeschreven medicatie van de patiënt zien. U kunt aangeven of de medicatie is gegeven, uitgesteld tot een volgende sessie of volledig komt te vervallen.

 • Opdrachten:   Dit scherm laat de opdrachten bij de patiënt zien. U heeft de mogelijkheid deze af te vinken als voltooid, uitstellen naar de volgende dialyse, de huidige te laten vervallen of stoppen (ook de toekomstige).

 • Lab:   Op dit scherm kunt u de verschillende door de machine gegenereerde uitslagen zien en bewerken.

 • Verloop:   In dit scherm kunt u de verschillende gemeten waarden aflezen, wijzigen en toevoegen.

 • Stoppen:   In dit scherm kan de patiënt worden afgemeld. Net als in Diamant, moet het rode bolletje (in dit geval op de knop Stoppen in het touchscreen) worden weggewerkt, door alle openstaande opdrachten, medicatie en dergelijke af te vinken.

 

U kunt een sessie beëindigen door na het afmelden van de patiënt de patiëntsleutel en de gebruikerssleutel verwijderen.

 

SmartPower

Door gebruik te maken van de SmartPower kunt u plaatsbepaling van de machine koppelen aan de functionaliteit van de SmartConnector.

 

Papierloos

Met de SmartConnector kan het bewaken van een dialysebehandeling worden geïntegreerd in Diamant. Dialysegegevens uit de dialysemachine worden automatisch in het patiëntendossier opgenomen. Opdrachten en voorschriften worden weergegeven op de SmartConnector als actiepunten. Diamant en een SmartConnector kunnen bijdragen aan een papierloze afdeling!